Diagnostische massage:

Ieder mens heeft 14 meridianen met daarop meer als 359 acupunctuurpunten. Ieder geblokkeerd (verhard) acupunctuurpunt heeft zijn eigen emotionele betekenis die opgelost kan worden: of door massage, of door de emotionele blokkade op te lossen (coaching) en liefst door beide te combineren.

Daarmee is de buitenkant van jouw lichaam een afspiegeling van jouw interne wereld geworden.

Wat meer uitleg hierover:

De Chinezen kennen de meridianen en met de daarover verspreide acupunctuur punten al duizenden jaren. Vele therapeuten (ook aan onze kant van de wereld) gebruiken deze acupunctuur punten om mensen te behandelen met uiteenlopende fysieke klachten.

Al jaren geleden heb ik “voor de fun” een sport en ontspanningsmassage cursus gevolgd. En doordat ik in mijn vrije tijd mensen masseerde van diverse pluimage (zie ook het tabblad Charity Roparun team 142) zag ik op een gegeven moment een patroon aan klachten wat vaak terug kwam.

Door fysieke problemen die ik zelf al op vroege leeftijd had, en door invloed van mijn moeder die niet zo snel genoegen neemt met een gekozen behandel methode, ben ik al heel vroeg op het pad: oorzaak, gevolg gezet.

Heel toevallig werd er in mijn eigen dorp een cursus gegeven die mij enorm interesseerde. Deze cursus werd gegeven door een dame die mij al eerder interesseerde door de treffende uitspraken die ze vaak deed over oorzaak en gevolg gerelateerde onderwerpen. Ze noemde de cursus: meridiaan massage.

Het bleek dat er al heel veel onderzoek gedaan was naar dit oorzaak / gevolg spel.

Ik ben tijdens mijn massages gaan voelen welke accupunctuurpunten geblokkeerd waren en heb naar aanleiding daarvan de betekenis erbij gezocht die ik in de cursus meridiaan massage geleerd had. De momenten dat ik met het voorlezen van deze betekenis in de ogen van mijn cliënt kon zien dat het een voltreffer was waren meer regelmaat als uitzondering. En de momenten dat het niet aankwam was het vaak zo dat later de klik kwam.

Daarom gebruik ik deze gegevens vaak tijdens een massage bij mensen die niet direct voor een coaching komen maar “slechts” voor een massage. Als je wil stuur ik een verklaring van de gevonden punten via mail waarmee je op een later moment deze nog eens terug kunt lezen en wellicht toch nog een verklaring vind.

Middels een massage gecombineerd met coaching kunnen we zo snel tot de kern van bepaalde uitdagingen komen.