Ik wil mij graag even voorstellen:

Ik ben John en op dit moment kan ik melden dat ik net iets meer als 49 jaar levenservaring heb. Ik woon in het zuiden van het land (omgeving Weert) samen met mijn lieve vriendin Anita waar ik al 29 jaar gelukkig mee ben.

Samen hebben we een dochter Maaike van 14 en een zoon Jorn van 12. We brengen graag samen tijd met onze hobby’s door. Met Maaike ga ik graag hardlopen of ik help haar met natuur- en wiskunde huiswerk. Met Jorn ben ik graag met technische zaken bezig zoals model vliegtuigen en Lego Mindstorms robots.

Anita zit ook lekker middenin haar persoonlijke groei, leest graag boeken en samen filosoferen we graag over van alles en nog wat.

Een fysiotherapeut maakte op een gegeven moment een opmerking dat het hem opviel dat er nogal wat probleempjes alleen maar aan de linker kant van mijn lijf waren en rechts eigenlijk nauwelijks… Hij vertelde me over de emotionele kant links en de rechter kant, de rationele kant… En verklaarde ook dat mijn emotionele kant toch wel behoorlijk onder druk moest staan…

Ik realiseerde me toen dat ik nogal behoorlijk bezig was en ook sterk was van mijn rationele kant. Maar dat ik met mijn emotionele kant eigenlijk nooit zo bewust bezig was geweest. Daarom besloot ik dat het tijd werd voor verandering, ik wist alleen niet hoe en wat.

Het was september 1999 toen ik een advertentie van een Reiki master uit Eindhoven tegen kwam. Die advertentie heb ik uitgeknipt en deze liet mij maar niet los… Met als gevolg dat ik me aan melde. Het was een geweldige openbaring voor mij. Bezig met gevoelens, emoties, warmte, fijne mensen om me heen… Kon niet wachten tot de volgende sessie. Daarna (natuurlijk) Reiki 1, 2 en 3 gedaan. Heel mooie ontwikkelingen en nog veel meer workshops / cursussen volgden.

In 2006 heb ik bij Marcel de Life Coaching opleiding gedaan met zijn zus Bergit als studie coach. Ook deze opleiding heb ik met heel veel plezier doorlopen. Veel van de geleerde technieken hebben me veel gebracht binnen mijn gezin maar ook op mijn werk. Echt mensen coachen heb ik sporadisch wel eens gedaan maar niet echt regelmatig.

Al vanaf het moment dat ik mijn arbeidscariëre begonnen ben zit ik tussen de machines… Hiermee bedoel ik dat ik voor mijn werk machines programmeer en test… Behoorlijk rationeel werk… De balans tussen rationeel en emotioneel bezig zijn is met de periodes van drukte op mijn werk vaak ver te zoeken geweest en begon in die periodes weer vaak last van allerlei klachten te krijgen waar ik me meer en meer bewust van werd dat die stress gerelateerd waren… Periodes van bijna burn-out en totaal futloos thuis op de bank neer ploffen na het eten waren meer regelmaat als uitzondering.

Tussendoor bleef het mensenwerk mij maar niet loslaten. Ik volgde massage cursussen (Sport en ontspanning, energetische massage en psychologie, voet reflexologie workshop) en andere cursussen en workshops die men mensenwerk te maken hebben.

Om de balans (weer) te herstellen ben ik in een vrije ruimte in mijn huis begonnen een werk kamer in te richten waar ik in mijn vrije tijd mensen masseer. In dit werk kom ik vaak (om niet te zeggen meestal) dezelfde blokkades tegen. Die los je dan door middel van massage en Reiki op. Als mensen later terugkomen is het vaak zo dat wederom diezelfde blokkades terug gekomen zijn. En vanuit de energetische psychologie kan ik dan bij bijbehorende accu punctuur punten terugzoeken met welke patronen het specifieke punt te maken heeft.

Meer en meer werd mij duidelijk dat ik met de Life Coaching die ik in 2006 gevolgd heb wel eens veel meer zou kunnen doen als ik ooit gedacht had. Daarmee ben ik in 2015 de online Life Coaching gaan doen. En van het één kwam het ander… Er was niet heel veel nodig om mij in te schrijven voor de LCP 2016

Ik heb enorm veel zin in de opleiding, ben er ontzettend graag mee bezig en weet zeker dat mijn ontwikkeling lekker de lift in gaat.

Ik verheug me er enorm op met jullie allen te mogen samenwerken.

Groetjes,

John

P.s: kIjk hier voor hoe ik te werk ga